Bešavne cijevi od nehrđajućeg čelika Fosfatiranje / pasivizacija / saponifikacija

Bešavne cijevi od nehrđajućeg čelika Fosfatiranje / pasivizacija / saponifikacija

Date:Dec 26, 2018

Nakon pasiviranja kiselih površina, površina nehrđajuće čelične cijevi postaje jednoliko srebrno bijela, što uvelike poboljšava otpornost nehrđajućeg čelika na koroziju. Fosfatiranje je proces uranjanja bešavne čelične cijevi u fosfatirajuću tekućinu (neka glavna otopina kiselog fosfata), pri površinskom taloženju kako bi se stvorio sloj filma za pretvorbu kristalnog fosfata netopljiv u vodi, fosfatiranje je kemijska i elektrohemijska reakcija kako bi se stvorio film za kemijsku transformaciju fosfata procesa, formiranje folija za pretvaranje fosfata koji se naziva fosfatni film,

 

Tako se u određenoj mjeri za sprečavanje korozije metala, koja se koristi za bojenje dna prije lakiranja, poboljšava prijanjanje i antikorozivna sposobnost sloja filma, u procesu hladne obrade metala, da se igra protiv podmazivanja podmazivanjem. "Saponifikacija fosfata" odnosi se na proces ponovne saponifikacije nakon fosfatiranja. Najčešće se koristi u procesima strojne obrade crtanja ili istezanja. Nakon fosfatiranja film je obično 8-12 mikrona, pa u otopinu za saponifikaciju, a zatim povucite ili istežite. Svrha saponifikacije je dodatno povećati učinkovitost podmazivanja.

 

Beširanje, fosfatiranje, saponifikacija bešavna čelična cev Operacioni postupci kratak postupak: ispiranje visokog pritiska ispiranje-fosfatiranje-ispiranje vodom visokog pritiska-saponifikacija-sušenje-prenošenje slaganje.


Par: Ploča od nehrđajućeg čelika 310S i ploča lima od nehrđajućeg čelika 316 koja je bolja na visokoj temperaturi?

Sledeći: Kapilarna cijev i postupak proizvodnje od nehrđajućeg čelika 304