Технологија обраде супер дуплекс нерђајућег челика заварене цеви

- Jan 10, 2019-

Међутим, супер дуплекс челик је осетљив на таложење у трећој фази, као што су интерметална једињења, и како контролисати процес заваривања и топлотне обраде је тежак проблем у производњи овог производа.


Производни процес за производњу заварених цеви Супер Дуплек Стеел С32750 је:


1, процес је специфичан: контрола сировина-челична плоча ултразвучна детекција пукотина-бланко-калуп-пре-заваривање - цео круг-резање-заваривање-фиксни пречник + термичка обрада-цев крај плус-заваривање зрака инспекција-цев енд пенетратион тест-хидраулиц тест-пицклинг тестирање пасивације-готових производа Означите библиотеку особа за паковање.


2, калупљење у производњи равних шава заварених цеви, тешкоћа у производњи лежи у ефективној примени момента савијања на ивици челичног појаса, коришћење традиционалне технологије обликовања је тешко решити, а дуплекс нерђајући челик је отпоран на двоструко више од обичног аустенитног нерђајућег челика, његово обликовање је теже. ФФКС (Флексибилно обликовање) као нова технологија калупа паметно користи затезни ефекат када је завојница савијена како би се максимизирао момент савијања до ивице челичне траке, и коришћењем повољних услова бесконачности ваљака, степен савијања савијања ивица се може слободно подесити у складу са јачином и дебљином челичне траке како би се постигли најбољи услови заваривања.


3, заваривање за ову употребу плазма електролучно заваривање (ПАВ) и тунгстен аргон заваривање (ГИАВ) композитни поступак заваривања. Прије свега, употреба плазма електролучно заваривање, како би се постигло једнострано заваривање, двострани ефекат обликовања, након употребе Тунгстен аргон заваривања за пуњење и покривање, заваривање чистом аргон заштитом. Да би се смањила тенденција таложења штетних фаза, процес заваривања, колико год је могуће, користити енергију ниже линије, енергија линије је најбоља не већа од 16 кј / цм. Осим тога, температура молекуларног слоја је веома важна за заваривање дуплекс челика, мора бити контролисана испод 100 тоо, превисока температура међупроизвода ће повећати тенденцију таложења штетних фаза и на крају утицати на перформансе производа.


4, топлотна обрада после заваривања топлотном обрадом коришћењем индукционе пећи за третман целог чврстог раствора, температура термичке обраде 1050-1120 ℃, хлађење водом до 40 ℃ испод.

Par:Tvrdoća cijevi od nehrđajućeg čelika 304 Sledeći:90% čeličnih trgovaca zimnica za skladištenje kraj ove godine