Карактеристике перформанси од нерђајућег челика серије 200

Карактеристике перформанси од нерђајућег челика серије 200

Date:Dec 18, 2018

Односно, кристална структура има атом на сваком углу коцке и атом у средини сваког лица. а феритни нехрђајући челик је супротно, карактерише га структура коцке срца.


Никал је један од најчешће коришћених елемената у производњи ове кристалне структуре, али због недостатка никла после Другог светског рата, уложени су напори да се смањи употреба метала. То је довело до замене никла, који се користи за производњу неких аустенитних нерђајућих челика отпорних на корозију, другим елементима, што резултира настанком нерђајућег челика серије 200.


Душикове легуре од нерђајућег челика серије 200 такође ће формирати структуру коцке срца на лицу, што доводи до штетног хром-нитрида и повећава порозност гаса. Додавање мангана омогућава сигурно додавање више азота, али никл се не може у потпуности уклонити из нехрђајућег челика серије 200. Због тога се нехрђајући челик серије 200 одликује садржајем азота и мангана.


Током 80-их, производња и потражња нерђајућег челика са ниским никлом порасла је, цена никла је наставила да расте, али и да поспеши развој нехрђајућег челика серије 200. Азија је сада главни извор и место потрошње за 200 серија челика. Отпорност на корозију од нерђајућег челика серије 200 нижа је од нерђајућег челика серије 300, што спречава тачку корозије у окружењима са високим садржајем влаге и хлора и корозијом празнина, узрокујући стагнирање течног и киселог окружења. То је зато што ће се за смањење садржаја никла смањити и садржај хрома и отпорност на корозију.


Нерђајући челик серије 200 има одличну отпорност на ударце и жилавост, чак и на ниским (или чак ниским температурама) температурама. Обично су тврђи и јачи од челика серије 300, углавном због већег садржаја азота, што је улога ојачања азота. Будући да су аустенит, нехрђајући челик у серијама 200 и 300 није магнетни. Иако је аустенитни нерђајући челик скупљи од феритног челика, нерђајући челик серије 200 и даље је јефтинији од нерђајућег челика серије 300 због нижег садржаја никла. Међутим, ливење (неност) нерђајућег челика серије 200 је ниже од нерђајућег челика серије 300 (мада се то може побољшати додавањем бакра).


Што се тиче примене, опсег примене нехрђајућег челика серије 200 ужи је него код нерђајућег челика серије 300 због ниске отпорности материјала на корозију. Не препоручује се употреба у хемијском окружењу, али уносили су многе предмете за домаћинство. Неке примене нехрђајућег челика серије 200 укључују: машине за прање судова и веш, прибор за јело и суђе за јело, унутрашње резервоаре за воду, затворене и некритичне спољне зграде, опрему за храну и пиће, аутомобиле (конструкције и украси).

Par: Koje su performanse ispod kvalificiranih na cijevima od nehrđajućeg čelika 304 316?

Sledeći: Kako prepoznati zavarivanje cijevi od nehrđajućeg čelika nekvalificirano?