"На путу све до краја" истичемо јачину снаге међународног челичног распореда

Date:May 23, 2017

Свечаност отварања "Форума за међународну сарадњу" одржана је у Пекингу 14. маја. Председник Кси Јинпинг присуствовао је и одржао уводни говор под називом "Изградња" на путу "Радити заједно". Кси Јинпинг је истакао да је 2013. године у Казахстану и Индонезији предложила изградњу економске зоне Свиленградског пута и поморског пута Свиле 21. века, иницијативу "једним путем". Током протекле четири године више од 100 земаља и међународних организација активно су подржале и учествовале у изградњи "једне стране пута". Важне резолуције Генералне скупштине УН-а и Савета безбедности УН-а такође су укључене у изградњу "једним путем". "Уз пут" гради се постепено од концепта у акцију, од визије до стварности, изградње плодоносног.


Кина ће радити са бројним међународним финансијским и развојним агенцијама како би подржала пројекте "један пут уз пут", укључујући исто од стране Кинеске инвестиционе банке за азијску инфраструктуру и БРИЦС Нове развојне банке. Као регионална финансијска институција креирана од стране Кине, главна дјелатност инвестиционе банке за азијску инфраструктуру је помоћи инфраструктури у азијско-пацифичком региону.


Кина ће повећати средства у једном правцу за подршку новом капиталу од 100 милијарди јуана; у исто време да подстакне финансијске институције да обављају послове у иностраним фондовима РМБ-а, скала се очекује на око 300 милијарди јуана. Од 2014. до 2016. укупни обим кинеске трговине са "једне стране дуж пута" премашио је 3 трилиона долара, док је Кина уложила више од 50 милијарди долара у "земљу на путу". Кинеска предузећа су изградила више од 50 земаља у више од 20 земаља Зона економске и трговинске сарадње, како би земља створила скоро 1,1 милијарди долара пореза и 180,000 радних мјеста.


Држава све више пажње посвећује развоју на путу, предузећа жељеза и челика морају се промијенити од своје технологије како би се прилагодила бољој стратегији изласка.

QR$6D%AA`@GP6A~_N4Q$}A0.png189287219.jpgPar: "Челична жица" се сужила ближе Кини и свету

Sledeći: Капацитет производње челика је завршен више од половине године