Nakon što je u oktobru industrija čelika bila ograničena, može li cijena čelika porasti?

Nakon što je u oktobru industrija čelika bila ograničena, može li cijena čelika porasti?

Date:Sep 27, 2018


Nakon Tangshan-ove „ključne jesenske i zimske razlike u vrjednovanju vrhovnog proizvodnog učinka Smjernice savjet“ još jedna tržišna vijest da će druga provincija za proizvodnju čelika u Jiangsuu nedavno poduzeti ograničene mjere proizvodnje, mada nema jasnih ograničenih proizvodnih dokumenata, ali neke lokalne čeličane su dobile ograničen broj usmena proizvodnja usmena,

Specifično ograničeno vrijeme proizvodnje 11,1-11,30, uz održavanje jednog mjeseca, zahtijeva da tvornica čelika napravi plan za izvještavanje o ograničenoj proizvodnji, a svaka regija prema vlastitoj situaciji da se prilagodi. Prema podacima CISA-e, početkom rujna je najveća prosječna dnevna proizvodnja od 1.972 milijuna tona, veća za 70.100 tona, rast od 3,69%. Ukupna proizvodnja sirovog čelika u septembru očekuje se da će se oporaviti od kolovoza, kako je zarada ovogodišnjih tona čelika bolja, čeličane imaju razlog za ograničenu proizvodnju prije povećanja.

17.jpg

Uz to, prema domaćim podacima mjerodavnih podataka o nadzoru platforme za čelične oblake, od 21. rujna društveni inventar čelika od 8.464 milijuna tona, u odnosu na prošlu sedmicu opao je 136.000 tona, preokrenuvši u septembru prve dvije sedmice nastavak rasta trend. Ukupni inventar ostaje na niskom nivou, što indirektno ukazuje na stabilnost domaće potražnje u čeliku.

Par: Univerzalna ploča od nehrđajućeg čelika 304L

Sledeći: Еколошка ограничена производна политика чак и током периода бомбардовања челик је порастао стотину иуана