Tvrdoća cijevi od nehrđajućeg čelika 304

- Jan 07, 2019-

1, HR

Ispitivanje tvrdoće od nehrđajućeg čelika Guallo, poput testa tvrdoće po Brinellu, su metode ispitivanja utiskivanja. Razlika je u tome što je za mjerenje dubine udubljenja, Luo test čvrstoće je trenutno široko korištena metoda, od kojih je HRC u standardu čeličnih cijevi drugi samo po Brinell tvrdoći HB, Luo tvrdoća se može primijeniti na određivanje metalnih materijala iz izuzetno mekana do vrlo tvrda, čini se da Brinell metoda nije, jednostavnija od Brinell metode, može se direktno iz hardverskog brojača za čitanje pročitati. Međutim, zbog svoje male udubljenja, vrijednost tvrdoće nije tako precizna kao Brinelova metoda.


2, Brinell tvrdoća

u cijevi od nehrđajućeg čelika standard, Brinell tvrdoća je najčešće korišten, često s otvorom promjera za označavanje tvrdoće materijala, i intuitivan i zgodan, ali za tvrđe ili tanje čelične cijevi nije primjenjivo.


3, Vickers tvrdoće od nehrđajućeg čelika Tauvi tvrdoća test je također uvlačenje test metoda, može se koristiti za određivanje vrlo tankih metalnih materijala i površinskog sloja tvrdoće, ima glavne prednosti Brinell, Rockwell metoda, i prevladati njihove osnovne nedostatke, ali ne kao jednostavna kao Luo metoda, Vickersova metoda se rijetko koristi u standardima čeličnih cijevi.


4, tvrdoće testiranje cijevi od nehrđajućeg čelika unutarnji promjer više od 6.0mm, debljina zida ispod 13mm žarenje cijevi od nehrđajućeg čelika, može se koristiti w-b75 tip Webster tvrdoća metar, testiranje je vrlo brzo, jednostavno, pogodan za cijevi od nehrđajućeg čelika brza stručna inspekcija bez razaranja. Prečnik cijevi od nehrđajućeg čelika veći od 30mm, debljina zida veća od 1.2mm cijevi od nehrđajućeg čelika, upotreba mjerila tvrdoće Luo, test HRB, tvrdoća HRC-a. Nehrđajući čelik cijev promjera veće od 30mm, debljina zida manje od 1.2mm cijevi od nehrđajućeg čelika, korištenje površinske Luo tvrdoće, test HRT ili hrn tvrdoće, unutarnji promjer manji od 0mm, veći od 4.8mm cijevi od nehrđajućeg čelika, korištenje cijevi posebni mjerač tvrdoće Luo, tvrdoća testa hr15t, kada je promjer cijevi od nehrđajućeg čelika veći od 26mm, tvrdoća unutarnjeg zida cijevi može se testirati i na Rockwellovom ili površinskom Roche metru.

Par:Nehrđajući čelik 304 ne može suditi prednosti i nedostatke magnetizma Sledeći:Технологија обраде супер дуплекс нерђајућег челика заварене цеви