[[TitleIndustry]]

Где се користи нехрђајући челик?

Date:Jun 06, 2019

Класификација материјала и главне перформансе

За разлику од микролегираних структуралних челичних материјала за оффсхоре платформе, специјални челични материјали за оффсхоре платформе су обично високолегирани нехрђајући челици на бази Ни-Цр или Цр-Ни-Мо, супер нехрђајући челик или корозијски отпорне легуре, који углавном имају висок бодова. Карактеристике етцх еквивалента, висока чистоћа и легирање Н. Типични делови приобалних платформи припремљени коришћењем ових високолегираних материјала, као што су складиштење и транспорт, цевоводи за процесе, десалинирање, измењивачи топлоте, цеви за бушотине, ноге за бушење и гомиле, углавном су велике чврстоће и високе отпорности да испуне њихове посебне услови услуге Корозивно или обоје. Генерално, отпорност на корозију и чврстоћа су два кључна показатеља перформанси за посебне челичне материјале за оффсхоре платформе. Тренутно напредне специјалне класе челика за иностране оффсхоре платформе углавном укључују супер аустенитни нехрђајући челик, супер феритни нерђајући челик, аустенитне немагнетне челике високе чврстоће, легуре на бази никла и корозије отпорне на жељезо и никл итд. Перформансе варира у зависности од дизајна система за састав легуре.

(1) Висок садржај Мо, Цр-Ни-Мо супер аустенитног нерђајућег челика. За супер аустенитне нехрђајуће челике обично има висок садржај Цр, Ни, одређени садржај Мо (6% до 7%) и има одличну отпорност на локалну корозију и једноличну корозију при вишим температурама и корозију без кочења. Еквивалентна ПРЕН вредност (Цр + 3.3Мо + 16Н) углавном досеже 30 или више, а неки материјали су чак и већи од 50, што обезбеђује одличну отпорност таквих материјала на корозију. У исто време, разумно легирање Н чини га и високим. Чврстоћа и пластична жилавост.

(2) Легуре на бази корозије отпорне на корозију. За легуре на бази корозије отпорне на корозију, легуре Цр, Ни и Мо имају веће садржаје и имају изразитију локалну отпорност на корозију и стрес од супер аустенитних нехрђајућих челика у тропским водама и сложеним јонским медијумима. Корозијске карактеристике. Може се широко користити у нафтним и гасним медијумима, одвајању нафта-вода или другим захтевнијим хемијским цевоводима, пумпним вентилима и центрифугама.

(3) Аустенитни нерђајући челик са високим азотом. Изузетно висок садржај легура Н увећава индекс чврстоће материјала, што га чини одличним својствима чврстоће у условима високе температуре у комори. Због употребе Мн-Н Ни за стабилизацију аустенитног елемента, одличан је у перформансама. Има ниже трошкове производње. Због континуиране оптимизације система легуре последњих година и додавања одређених Мо елемената, он такође има одличну локалну отпорност на корозију, континуирано побољшање садржаја Цр и даље смањење Ц елемента, што побољшава међугрануларну отпорност материјала на корозију.


Par: Како се челик отпоран на хабање може користити и како га обрадити?

Sledeći: Како ће се челична техника развијати у будућности?