[[TitleIndustry]]

Каква је употреба цеви за бојлер?

Date:Aug 11, 2019

Котловска цијев односи се на челик који је отворен на оба краја и има шупљи дио. Његова дужина је већа него у околини. Према начину производње може се поделити на бешавне челичне цеви и заварене челичне цеви. Спецификације челичне цеви су спољне димензије (као што су спољни пречник или бочна дужина). Дебљина зида указује на широк распон величина, од капилара малог пречника до цеви великог пречника до неколико метара у пречнику.

Цев котла је врста бешавне цеви. Начин производње је исти као код бешавне цеви, али постоје строги захтеви за челик који се користи у производњи челичне цеви. Према температури употребе, може се поделити у две врсте: општа цев котла и високотлачна котловска цев.

Механичка својства котловске цеви важни су показатељи за осигурање коначних перформанси челика (механичка својства), која зависе од хемијског састава челика и система термичке обраде. У стандарду челичних цеви, својства затезања (затезна чврстоћа, чврстоћа приноса или тачка приноса, издужење), индекси тврдоће и жилавости, као и својства високе и ниске температуре, која се захтевају од корисника, наведена су у складу са различитим захтевима употребе.

1. Општа температура цеви у котлу је испод 350 ° Ц, а домаћа цев се углавном састоји од 10 или 20 челичних вруће ваљаних цеви или хладно извучених цеви.

2. Цеви високог притиска котла су често изложене високим температурама и условима високог притиска. Цеви ће се оксидирати и кородирати под деловањем димних гасова и водене паре високе температуре. Челичне цеви морају да имају велику издржљивост, високу отпорност на корозију и добру конструкцијску стабилност.

Опште цеви за котлове углавном се користе за производњу зидних цеви са воденим хлађењем, цеви за кипућу воду, прегрејаних парних цеви, прегрејаних парних цеви за локомоторне котлове, великих и малих димоводних цеви и лучних цеви од опеке. Високотлачне котловске цеви се углавном користе за производњу цеви за прегрејавање, цеви за подгријавање, ваздушне канале, главне парне цеви итд. За високотлачне и ултратлачне котлове.

Контактирајте нас на: инфо@скхт-гроуп.цом

Par: шта је квадратна цев од нерђајућег челика?

Sledeći: Шта је шестерокутна шипка од нехрђајућег челика?