[[TitleIndustry]]

шта је квадратна цев од нерђајућег челика?

Date:Jul 21, 2019

Квадратна цев од нехрђајућег челика је шупља дугачка челична трака, која се назива квадратна цев, јер је пресек квадратан. Широко се користи као цевовод за пренос течности, попут нафте, природног гаса, воде, гаса, паре итд. Поред тога, има малу тежину када је исти у чврстоћи на савијање и торзију, тако да је такође широко користи се у производњи механичких делова и инжењерских конструкција.

Класификација квадратних цеви од нехрђајућег челика: квадратна цев је подељена у две категорије: бешавне челичне цеви и заварене челичне цеви (са шавом). Према облику секције може се поделити на квадратне и правоугаоне цеви. Кружне челичне цеви су широко коришћене, али постоје и неке челичне цеви специјалног облика као што су полукружне, шестерокутне, једнакостранични троугао и осмерокут.

За квадратне цеви од нерђајућег челика који су изложени притиску течности спроводе се хидраулична испитивања како би се испитала њихова отпорност на притисак и квалитет. Неће доћи до цурења, влажења или ширења под одређеним притиском. Неке челичне цеви морају бити ваљане у складу са стандардом или захтевима купца. Бочни тест, испитивање расипаности, испитивање спљоштености итд.

Процес производње: округла припрема челика → гријање → перфорација вруће ваљањем → глава за резање → кисело брушење → брушење → подмазивање → обрада хладним ваљањем → одмашћивање → термичка обрада раствора → равнање → резање цеви → киселост → преглед готовог производа.

Анализа перформанси:

Да ли је цев од нехрђајућег челика кородирана, повезана је са садржајем хрома у челику. Када садржај хрома у челику досегне 12%, у атмосфери се на површини цеви од нерђајућег челика формира слој пасивираног, густег оксида богатог хромом који штити површину. Даљња реоксидација. Овај оксидни слој је изузетно танак, кроз који се види природни сјај челичне површине, што даје нехрђајућем челику јединствену површину. Ако се хромски филм уништи, хром у челику и кисеоник у атмосфери формирају филм пасивизације и настављају да се штите.

Контактирајте нас путем е-маила: инфо@скхт-гроуп.цом

Par: Шта је плоча од нехрђајућег челика 310с?

Sledeći: Каква је употреба цеви за бојлер?