[[TitleIndustry]]

Шта је прирубница од нерђајућег челика?

Date:Aug 08, 2019
Прирубница од нерђајућег челика је део који спаја цев и цеви и повезује се са крајем цеви. На прирубници се налазе рупе, а вијци чине двије прирубнице чврсто повезане. Прирубнице су запечаћене заптивачима. Прирубница са навојем прирубнице (жичани прикључак) и заварена прирубница.

Прирубнице су делови у облику диска који су најчешћи у цевоводу. Прирубнице се користе у пару и са одговарајућим прирубницама на вентилу. При водоводним прирубницама првенствено се користе прирубнице за цеви. У цевоводима које је потребно повезати уграђују се разне прирубнице. Цевоводи ниског притиска могу користити прирубнице са жицом, а прирубнице за заваривање се користе при притисцима већим од 4 кг. Заптивање је постављено између два прирубница и затим завртњима. Различите прирубнице имају различите дебљине и користе различите вијке.

Главна улога прирубнице од нехрђајућег челика:

1. Спојите цевовод и одржавајте перформансе заптивача;

2. Погодно је заменити одређени цевовод;

3. Лако је отворити и прегледати цевовод;

4. Погодно је затворити одређени цевовод.

Прирубнице од нехрђајућег челика могу бити ливене или могу бити навојене или заварене. Прирубница се састоји од пара прирубница, одстојника и више вијака и навртки. Заптивка се поставља између две заптивне површине прирубнице. Након затезања матице, специфични притисак на површини заптивке достигне одређену вредност, а затим се деформише, и испуњава неравнине на заптивној површини како би спој био затегнут.

Прикључци за цеви са прирубницом од нехрђајућег челика се више пута загревају да би се исталожили карбиди, смањујући отпорност на корозију и механичка својства. Прирубнице од нехрђајућег челика се одговарајуће додају одговарајућим количинама елемената стабилности Ти, Нб, Мо, итд. Како би се побољшала отпорност на корозију и заваривање. Прикључци за цеви са прирубницом од нехрђајућег челика имају добру отпорност на корозију и оксидацију и широко се користе у производњи хемијских производа, ђубрива, нафте и медицинских машина.

Контактирајте нас путем е-маила: инфо@скхт-гроуп.цом


Par: Шта је вруће ваљана плоча од нерђајућег челика?

Sledeći: Примена нерђајућег челика у структури