[[TitleIndustry]]

Шта је цев за кућиште уља?

Date:Aug 06, 2019

Цев за кућиште нафте користи се за подршку зидова нафтних и гасних бушотина да би се осигурао нормалан рад целог бунара након завршетка процеса бушења. Свака бушотина темељи се на различитим дубинама бушења и геологији, користећи неколико слојева кућишта. Након спуштања кућишта, цемент треба цементирати. Разликује се од цеви за уље и цеви за бушење и не може се поново користити. То је материјал за једнократну употребу. Стога потрошња кућишта чини више од 70% свих цеви за бушотине.

Наливна цијев је заштитна линија за одржавање рада бушотине. Због различитих геолошких услова, стање бушотине је компликовано, а комбиновано деловање напетости, компресије, савијања и торзијског напрезања делује на тело цеви, што поставља високе захтеве за квалитет самог кућишта. Једном када се кућиште оштети из неког разлога, то може резултирати смањењем производње, па чак и брисањем целог бунара.

Наливна цијев за уље је цијев великог промјера која дјелује као фиксни зид нафте и гаса или бушотине. Кућиште је уметнуто у бушотину и зацементирано, како би се омогућило одвајање бушотине и спречило пропадање бушотине, истовремено осигуравајући да бушотински блато циркулише за бушење.

Различите врсте кућишта које се користе за вађење нафте: Кућиште површинске нафте штити бушотину од контаминације плитком водом и плитким гасом, подржава опрему за бушотине и одржава тежину осталих слојева кућишта. Кућиште техничког уља раздваја притисак на различитим нивоима тако да течна бушилица правилно циркулише, а производно кућиште је заштићено. Да би се инсталирао уређај против провале, уређај за спречавање цурења и репна цев током бушења. Кућишта уља у уљу извозе нафту и гас из подземних складишта. Користи се за заштиту бунара и раслојавање блата за бушење. При производњи уљних чахура спољни пречник је обично 114,3 мм до 508 мм.

Контактирајте нас путем е-маила: инфо@скхт-гроуп.цом


Par: за шта се може користити дуплек 2205 плоча од нехрђајућег челика?

Sledeći: Шта је вруће ваљана плоча од нерђајућег челика?