[[TitleIndustry]]

Шта је легирана цев?

Date:Jul 31, 2019

Легирана цев је врста бешавне челичне цеви, а перформансе су јој много веће од оних обичних бешавних челичних цеви. Будући да челична цев садржи више Цр, њена отпорност на високе температуре, отпорност на ниске температуре и отпорност на корозију се упоређују са другим бешавним челичним цевима. С горње стране, тако се легура широко користи у нафтној, ваздухопловној, хемијској, електроенергетској, котловској, војној и другим индустријама.

Као важан део челичних производа легиране цеви су подељене у две врсте: бешавне челичне цеви (округле греде) и заварене челичне цеви (плоче и траке) због различитих процеса израде и облика коришћених завеса.

Легирана цев се углавном користи за цеви за грејање површинских котлова са ниским и средњим притиском (радни притисак обично није већи од 5,88Мпа, а радна температура је испод 450 ° Ц); користи се за котлове под високим притиском (радни притисак је углавном изнад 9,8Мпа, а радна температура је 450 ° Ц 650 ° Ц). Површинска цев за грејање, економизер, прегрејач, грејач, петрохемијска индустријска цев, итд.

Употреба легуре цеви:

Главна сврха легиране цеви је високотлачни и високотемпературни цевоводи и опрема попут електрана, нуклеарних електрана, високотлачних котлова, високотемпературних прегријавача и гријача. Израђен је од висококвалитетног угљеничног челика, легираног конструкцијског челика и нехрђајућег челика. Настаје врућим ваљањем (истискивањем, експанзијом) или хладним ваљањем (извлачењем).

Предности легуре цеви:

Може се 100% рециклирати, у складу с националном стратегијом заштите животне средине, уштеде енергије и очувања ресурса. Национална политика подстиче ширење поља примене легура високог притиска. Тренутно, кинеска потрошња легираних цеви чини половину укупне количине челика у развијеним земљама, а ширење употребе легираних цеви пружа шири простор за развој индустрије. Према истраживању експертске групе огранка легираних цеви Кинеског удружења специјалних челика, потражња за дугорочним лемилним цевима високог притиска у Кини ће се повећавати за 10-12% годишње.

Контактирајте нас путем е-маила: инфо@скхт-гроуп.цом


Par: Шта је рељефна плоча од нехрђајућег челика?

Sledeći: каква је употреба цеви од нехрђајућег челика 304Л