[[TitleIndustry]]

Начини сечења двостраног нерђајућег челика

Date:Jun 21, 2019

Процеси који се обично користе за аустенитне нехрђајуће челике и карбонске челике могу се користити за двострано резање нехрђајућег челика, али су потребна нека подешавања параметара како би се прилагодила механичким и топлотним својствима.

1. Тестере

Дуплек нерђајући челик је теже видети од угљеничног челика због његове високе чврстоће, високе стопе очвршћивања и недостатка инклузија који делују као разбијачи иверица. Машине са великим погоном, снажни системи за исправљање листа тестера, грубе ножеве тестере за пиле, брзине сечења са малим до средњим брзинама, тешки додаци и адекватан проток расхладне течности (пожељно комбинација подмазивања и хлађења). Емулгатор омогућава да лист тестере преноси пренос расхладна течност до обратка, итд., да би се добили најбољи резултати. Брзина сечења и брзина пуњења треба да буду слични онима од 316 аустенитног нерђајућег челика.

2. Сећи

Дуплекс нерђајући челик сече на исту опрему као и нерђајући челик 304 и 316 и обично не захтева посебно подешавање. Међутим, због велике чврстоће на смицање дуплек нерђајућег челика, потребно је повећати смицарску силу или смањити дебљину смицања.

За топло ваљане и хладно ваљане листове, смицарска чврстоћа нехрђајућег челика је око 58% затезне чврстоће. Према стварном омјеру посмичне чврстоће, дуплекс нерђајући челик понаша се као дебљи нерђајући челик 316. Због тога се у одређеном смицању максимална дебљина дуплек нерђајућих челика 2304 и 2205 може нарезати на око 75% дебљине нерђајућег челика 304 и 316, док је максимална дебљина коју може да се исече супер дуплекс нерђајући челик обична аустенитна 65 % нерђајућег челика.

austenitic stainless steels and carbon steels can be used for duplex stainless steel cutting

3. Резање

Урези од челичних завојница могу се користити за резање завојница и трака од нехрђајућег челика. Дуплек завојница од нехрђајућег челика се напаја из уређаја за уклањање калема и пролази кроз кружно резајуће сечиво доњег носача алата на линији прореза, а колут за намотавање премотава намотану челичну завојницу. Положај сечива може се подесити у складу са жељеном ширином производа завојнице. Пошто је чврстоћа дуплек нерђајућег челика већа од јачине аустенитног нерђајућег челика, трошење алата за резање и стабилност ивица је тешко контролисати. Одржавање доброг квалитета уздужне ивице дуплексне инок завојнице захтева употребу челика од алата или карбида.

4. Пробијање

Пробијање се може схватити као тежак облик шишања. Велика чврстоћа, брзо очвршћавање и отпорност на кидање чине двоструки нехрђајући челик релативно тешким за бушење и ношење алата. Боља улазна тачка и принцип вођења је третирање дуплек нерђајућег челика као аустенитног нерђајућег челика двоструке дебљине. Пробијање високо легираних дуплекс нерђајућих челика са већим удјелом азота је теже.

5. Плазма и ласерско сечење

Дуплекс нерђајући челик се обично обрађује употребом исте опреме за резање плазмом и ласерским резањем као и аустенитни нерђајући челик. Нешто већа топлотна проводљивост и низак садржај сумпора дуплек нерђајућег челика може имати незнатан утицај на оптималне параметре, али могу се добити задовољавајући резултати без посебних подешавања. Зона под утицајем топлоте (резање) топлотом у плазми резања је углавном веома уска, око 0,25 мм (0,010 инча), јер сече је једнократно, брзо раде, а лист се брзо хлади. Обрада конуса заваривања и топљење метала у близини основног метала током поступка заваривања уклањају топлотно захваћену зону резања плазме. с разлика.


Par: Како решити деформацију заваривања и сагоревање танког нерђајућег челика

Sledeći: Шта је аустенит нерђајући челик?