[[TitleIndustry]]

мека магнетна легура

Date:Oct 10, 2018


Може се поделити на ниско-угљенични електрични челик и Амкотие, силицијум челик, мекану магнетну легуру никла-гвожђа, меку легуру гвожђа и кобалта, меке легуре гвожђа-силицијума, итд., У индустрији енергије, углавном у вишем магнетном пољу са високим магнетним осећајем и ниским губицима језгре легуре. У индустрији електронике, главна употреба ниског или средњег магнетног поља са великом пропусношћу и ниском коерцивитетом легуре. На високим фреквенцијама потребна је танка трака или легура вишег отпора. Обично су направљени од плоча или трака.

KIMBERLY PIPE 12- (300).jpg


Површина хистерезијске петље је мала и уска, коерцитивност је углавном мања од 800а / м, велика отпорност, мали губитак струје струје, велика пропусност, магнетни осећај велике засићености. Обично се прерађује у плоче и траке. Припремљен је поступак топљења. Углавном се користи у електричним апаратима, телекомуникацијској индустрији, разним компонентама жељезног језгра (као што је језгра трансформаторског гвожђа, релејно жељезно језгро, пригушница итд.). Најчешће коришћене меке магнетне легуре имају ниско-угљенични електрични челик, Амкотие, силицијум челик, меке магнетне легуре никл-гвожђе, Меко магнетне легуре кобалта гвожђе, меке легуре гвожђа-силицијума и тако даље.

Магнетне легуре које су подложне магнетизацији под спољним магнетним пољем и које уклањају магнетни ток након магнетне индукције (магнетизам) у основи нестају. Подручје петље хистерезе је мало и уско, а коерцивитет (Хц) је углавном мањи од Ое (види легуре прецизности). Крајем 19. века моторна и трансформаторска језгра израђена су од челика са мало угљеника. Магнетични лимови од силиконског челика из 1900. године брзо су заменили благи челик, који је коришћен за производњу производа за енергетску индустрију. Легура НИ-ФЕ је представљена 1917. године да би се у то време задовољиле потребе телефонског система. касније су за посебне намене представљене легуре Фе-цо (1929), легури фе-си (1936) и Фе-ал легуре (1950) са различитим магнетним својствима. Кина је започела производњу топло ваљаних лимова од силиконског челика 1953. У касним 50-има почели смо да проучавамо меке магнетне легуре као што су НИ-ФЕ и фе-цо, и почели смо да производе неке од главних меких магнета 60-их година. Производња хладне ваљане траке од силицијумског челика почеле су 70-их.


Par: разлог хрђе нерђајућег челика

Sledeći: Martensitni čelik za starenje