[[TitleIndustry]]

разлог хрђе нерђајућег челика

Date:Sep 25, 2018

Подручје уз обалу користи нехрђајући челик 316 или 304 да би поднио корозију морске воде.


【Могући узроци】

  1. Јони хлора су присутни у окружењу за употребу. Јони хлора су широко доступни, као што су сол, зној, морска вода, морски ветрич, тло и тако даље. Нехрђајући челик у присуству јона хлора у околини, брзо корозира, чак и више него обичан благи челик. Стога, употреба нехрђајућег челика и потреба да се стално бришете, уклањате прашину, одржавате чистом и сувом. KIMBERLY PIPE 12- (294).jpg

  2. 2. Нема третмана чврстим раствором. Легирајући елементи се нису растварали у матрицу, што је резултирало ниским садржајем легура и слабом отпорношћу матрице на корозију.

  3. 3. Овај материјал који не садржи титанијум и ниобијум инхерентно је склон интергрануларној корозији. Додавање титанијума и ниобија, заједно са стабилним третманом, може да смањи интергрануларну корозију. У ваздуху или хемијски корозивном медијуму може да одоли корозији високолегираног челика, нерђајући челик је лепе површине и отпорност на корозију је добра, не морају да се подвргавају премазивању боја и другим површинским третманима и играју својствена површинска својства нехрђајућег челика , користи се у различитим челикима, обично познатим као нехрђајући челик.

Par: Kako naručiti željeznički čelik

Sledeći: мека магнетна легура