[[TitleIndustry]]

Martensitni čelik za starenje

Date:Oct 09, 2018


Martensite Aging Steel jedan je od čelika ultra velike čvrstoće. Prednosti ovog čelika su postupci toplinske obrade jednostavni i prikladni, nakon rješenja mehaničke obrade prije starenja, deformacije toplinske obrade, performansi obrade i performanse zavarivanja vrlo su dobri. Postupak toplinske obrade i svojstva čelika starenja martenzita prikazani su u donjoj tablici. Posljednjih godina se široko koristi inozemna plijesni od martenzitnog starenja, ali u domaćem je slučaju, zbog starenja martenzita koji sadrži ni, Co i druge elemente dragocjenih metala, te visokog sadržaja, skupo, teško primjenjivati široko. Ova vrsta čelika uglavnom se koristi za precizno kovanje matrice i plastičnog kalupa.

store-steel9853g.jpg

Tipični martenzitni čelici za starenje najčešće se koriste u kategorijama razvrstanih po jačini: 18Ni (200), 18Ni (250), 18Ni (300) i 18Ni (350).


U posljednjih nekoliko godina, neke su zemlje razvile mnoge varijabilne vrste čelika martenzitičkih starenja, posebno ne-kobaltni martenzitični čelici za starenje s dobrim svojstvima.


Primjena martenzitnih čelika za starenje široko se koristi uključujući uključivanje školjki raketnog motora, projektila, raketa, uranijumske izotopske centrifuge, smanjenje brzine, helikopterska oprema, posuda pod visokim pritiskom, zglob, zupčanik, ležaj, senzor visokog pritiska, zatvarač, opruga, kao kao i kalup za livenje i livenje u obliku aluminijskih legura, precizni kalup, kalup za hladno utiskivanje i drugi alati.

Par: мека магнетна легура

Sledeći: Аустенитиц 303 нехрђајући челик који се лако сече