[[TitleIndustry]]

Како решити деформацију заваривања и сагоревање танког нерђајућег челика

Date:Jun 19, 2019

Најтежи проблем заваривања танког нерђајућег челика је трошење и деформација заваривања. Лим од нехрђајућег челика има мали степен суздржаности. Локално се загрева и хлади током процеса заваривања, формирајући неједнолико загревање и хлађење, а заваривање ће произвести неравномерни стрес и напрезање. Када је уздужно скраћивање завара више од одређене вредности на ивици танке плоче, озбиљнија таласна деформација ће утицати на квалитет облика радног комада.

Главне мере за решавање проблема сагоревања и деформације током заваривања лима од нерђајућег челика су:

1. Строго управљајте улазом топлоте на завареним спојевима и одаберите одговарајући начин заваривања и параметре процеса (углавном струја заваривања, напон лука, брзина заваривања).

2. Опћенито, мале млазнице се обично користе за заваривање танких плоча, али препоручујемо употребу великог пречника млазница што је више могуће како би површина заваривања заваривања током заваривања била већа, што може ефикасно и дуго времена изоловати ваздух, тако да да се шав завара боље формира. Снажан антиоксидативни капацитет.

thin stainless steel

3. Код ђ1 волфрамове шипке оштрина брушења треба бити оштрија, а дужина волфрамове шипке која излази из млазнице треба бити што дужа, што ће учинити да се основни материјал брже отопи, тј. температура топљења Повећање је брже и температура је концентрисанија, што нам омогућава да се топимо што је брже могуће и не дозвољава пораст већине мајчинске температуре, тако да површина где се унутрашњи стрес материјала мења, постаје мања, и на крају се смањује и деформација материјала.4. Димензије монтаже морају бити прецизне, интерфејс је најмањи. Јаз је мало већи и лакше га је спалити, или се формира већа зрнца заваривања.

5, морају користити учвршћивање са тврдом увезом с једнаком равнотежом силе стезања. Кључно за заваривање лима од нехрђајућег челика је да обратите пажњу на: строго контролирајте линијску енергију на завареном споју и настојте да у што већој мери смањите довод топлоте под претпоставком завршетка заваривања, смањујући на тај начин зону под утицајем топлоте и избегавајући горе наведени недостаци.

image

6. Одабир разумне секвенце заваривања је посебно важан за контролу заостале деформације завара. За структуру симетричног завара треба користити што је више могуће симетрично заваривање. За асиметричну структуру, један са мање завара и један са више завара. Једне стране. Деформација завара је довољна да исправи деформацију предње стране како би се смањила укупна деформација.

7. Најбољи нехрђајући челик је ласерско заваривање 0,1ММ може се заваривати, величина ласерске тачке се може слободно подесити, може се добро контролисати. Однос деформације такође није присутан.


Par: Како ће се челична техника развијати у будућности?

Sledeći: Начини сечења двостраног нерђајућег челика