[[TitleIndustry]]

Како се челик отпоран на хабање може користити и како га обрадити?

Date:Jul 03, 2019

Како се челик отпоран на хабање може користити и мотика за његову обраду?

Челик отпоран на хабање је општи појам за челичне материјале са високом отпорношћу на хабање, који се данас користе најшири материјали отпорни на хабање. Тренутно, најчешће коришћена челична плоча отпорна на хабање је производ направљен заваривањем одређене дебљине тврдог слоја високе тврдоће и одличне отпорности на хабање на површини обичног ниско-угљеничног челика или нисколегираног челика добре жилавости и пластичности помоћу метода заваривања на површини. Поред тога, постоје челичне плоче отпорне на хабање и челичне плоче отпорне на хабање.

Уобичајене апликације:

Челик отпоран на хабање се широко користи у рударским машинама, вађењу угља, инжењерским машинама, пољопривредним машинама, грађевинским материјалима, електричним машинама, железничком превозу и другим одељењима.

На пример, кугла млинова, кошуљица, зуби багера, кашика, котрљајући зид разних дробилица, зубна плоча, глава чекића, гусјеница трактора и резервоара, плоча пухача фабричког вентилатора, гребање угљена рудника Средња корита плоча, корито, прстенасти ланац за булдожере, сечиво за булдожере, зуби лопате, облоге за велике електричне лемилице на точковима, ваљци за пробијање нафте и отворена гвожђа руда итд. углавном ограничена на примену челика отпорног на хабање подвргнутог абразивном хабању, а све врсте машина са релативним кретањем ће произвести различите врсте хабања, што ће побољшати отпорност на хабање обратка.

Средства за млевење (куглице, шипке и кошуљице) која се користе у млиновима за руду и цемент су делови за трошење челика велике потрошње. У Сједињеним Државама већина куглица за брушење је кована или ливена из угљеничног челика и легираног челика, који чине 97% укупног трошења куглица. У Канади је кугла потрошена у мљевеној куглици чинила 81%.

Према статистици с краја 1980-их, Кина троши око 80 до милион тона млинца за мљевење годишње. Годишња потрошња млинских облога износи скоро 200.000 тона, од чега су већина производи од челика. Централно корито транспортера за стругање у кинеским рудницима угља троши 60.000 до 80.000 тона челичних плоча годишње.

методе обраде:

1. Метода сечења челичних плоча погодна је за хладно сечење и вруће резање. Хладно сечење укључује резање млазом воде, шишање, пиљење или резање абразивним средствима; термичко резање обухвата резање пламеном кисеоником (у даљем тексту „резање пламеном“), плазмо резање и ласерско сечење.

2. Начин сечења: Кроз одговарајући тест процеса савладајте опште карактеристике и опсег дебљине сечења различитих метода сечења челичних плоча.

3. Метода резања пламеном висококвалитетног челика отпорног на хабање је једноставна као и резање обичног ниско-угљеног и нисколегираног челика. Приликом резања челичних танких плоча отпорних на хабање, морате обратити пажњу! Како се повећава дебљина и тврдоћа челичног лима, повећава се тенденција пукотина на ивици реза.

Контактирајте нас е-поштом: инфо@скхт-гроуп.цомPar: Kako obrađivati čelik?

Sledeći: Где се користи нехрђајући челик?