[[TitleIndustry]]

Примене дуплек нерђајућег челика

Date:Jun 14, 2019

3РЕ60 (00Цр18Ни8Мо3Си2) је аустенит-феритни дуплекс нерђајући челик. Неке стране фабрике користе овај нехрђајући челик за унутрашњост кула, попут решетки, лежишта итд. Одељак за дестилацију у столици за дестилацију матичне текућине, али након операције долази до пуцања корозије са стресом. Након прегледа и анализе, место оштећења од корозије од напрезања је на највишој температури. Иако дуплекс нерђајући челик има бољу отпорност на интергрануларну корозију од аустенитног нерђајућег челика са упоредивим садржајем угљеника, отпорност на корозију од двоструког нерђајућег челика на хлоридну корозију је нижа него код обичног 18-8 аустенитног нерђајућег челика само под малим напоном. Показује одређену супериорност, а разлика није велика или у основи иста под дејством високог стреса. Стога ступац за дестилацију матичне течности направљен од овог материјала има пукотине на зиду куле након две године употребе, а долази до цурења.

image

Након 5 година употребе, у сваком торњу постоји више од 30 места пропуштања. Пукотине и пукотине јављају се у зони заваривања и топлоте захваћене тијелом куле. Међу њима су пукотине у зони топлотног захвата прстенасте заваре највише, а пукотине у озбиљном подручју вањске радијалне, што доводи до унутрашње и спољне перфорације. Пукотине у зони захваћене топлином су концентрисане. Паралелно са заваром и дужином која му одговара, локални основни материјал цилиндра на многим местима коси корозију. Разлог анализе је тај што је стрес углавном узрокован оштећењем хлорида од оштећења од корозије. Узрок корозије напрезања је углавном напон заваривања, посебно извор напрезања узрокован заосталим напоном узрокованим поправним заваривањем и структуралним напрезањем насталим током производње опреме. Скалирање и влажно сушење на зиду куле наизменично концентрише хлоридни јонски медијум да проузрокује оштећења од стресне корозије. Коначно, закључено је да дуплек нерђајући челик не може да издржи услове дестилације матичне течности у постројењу за лужине. За примену материјала у содом пепелу, препоручена температура не сме бити већа од 80 ° Ц, а пажња треба да се избегне концентрација напрезања током пројектовања и производње. То такође показује да је у индустријској производњи избор погодних материјала изузетно важан за сигурност, стабилност и смањење трошкова производње.

image

Отпорност на корозију нерђајућег челика углавном се постиже пасивирањем легура Фе-Цр. Филм за пасивизацију нерђајућег челика је изузетно танак, око 1-10 нм, филм није баш уједначен, а локални су увек оштећени. Стога је филм пасивизације једноставан. Ако има оштећења, као што су хемијска оштећења и механичка оштећења, хемијско уништавање филма пасивизације углавном настаје услед интеракције агресивних аниона као што су хлорид и пасивациони филм, што доводи до локалног оштећења од корозије попут ковања, корозије у пукотинама и међугрануларне корозије. .

Што се тиче механизма оштећења пасивног филма, као што су хлоридни јони, такође је проблем који треба истражити. Механичко уништавање филма пасивизације резултат је интеракције корозивног окружења и механичке силе. У овом облику квара халогени јон има важну улогу, па је изузетно важно одабрати погодан материјал за различите услове рада.


Par: Аустенитни инок користи

Sledeći: Како се челик отпоран на хабање може користити и како их направити?