[[TitleIndustry]]

за шта се може користити плоча од нехрђајућег челика 316?

Date:Jul 14, 2019

316 нехрђајући челик се додаје Мо елементу, па су његова отпорност на корозију, атмосферска корозијска отпорност и висока температура температуре посебно добри, могу се користити у тешким условима; изврсно каљење (немагнетно); изврсна висока температура; немагнетно у чврстом стању раствора; добар сјај хладно ваљаних производа, прелепо.

Употреба: опрема која се користи у морској води, хемикалијама, бојама, папиру, оксалној киселини, ђубриву и другој производној опреми; фотографија, прехрамбена индустрија, обални објекти, ужад, ЦД шипке, вијци, навртке.

Најчешћа разлика између два најчешће коришћена нерђајућа челика 304 и 316 је та што 316 садржи Мо, а опште је прихваћено да је 316 отпорнији на корозију и отпорнији на корозију од 304 у окружењима високих температура. Због тога, у окружењима високе температуре, инжењери углавном користе делове од 316 материјала. Али такозвана ствар није апсолутна, у концентрованој сумпорној киселини не користите 316 за високе температуре. Људи који су научили механике научили су је нит. Сјетите се црног чврстог мазива које треба нанијети како би се спријечило да се нит набије на високим температурама: молибден дисулфид (МоС2). Из ње су извучена два закључка: Прво, Мо је заиста супстанца отпорна на високе температуре, а друго, Мо лако реагује са високоценовним сумпорним јонима и формира сулфиде. Дакле, ниједан нерђајући челик није супер непобедив и отпоран на корозију.

Употреба 316 плоча од нерђајућег челика постала је све раширенија са развојем економије. Људи су у свакодневном животу уско повезани са нехрђајућим челиком, али многи људи не знају много о перформансама нехрђајућег челика, а одржавање 316 плоча од нехрђајућег челика је мање познато. Многи мисле да нерђајући челик никада неће захрђати. У ствари, нехрђајући челик има добру отпорност на корозију. Разлог је тај што се на површини формира пасивацијски филм, који постоји у облику стабилнијег оксида у природи. То јест, иако се нерђајући челик разликује оксидацијом у зависности од услова употребе, на крају се оксидује. Ова појава се обично назива корозија. Све металне површине изложене корозивном окружењу подвргавају се електрификацији или хемијским реакцијама и подједнако се кородирају.

Контактирајте нас на инфо@скхт-гроуп.цом


Par: каква је употреба цеви од нехрђајућег челика 304Л

Sledeći: Шта је равна шипка од нехрђајућег челика?