[[TitleIndustry]]

304 магнетна зона завојнице од нехрђајућег челика

Date:Nov 29, 2018


Нерђајући челик, који се обично користи као украсна цевна плоча, углавном је аустенитни 304 материјал, углавном немагнетни или слабо магнетни, али због топљења изазваних флуктуацијама хемијског састава или различитог стања прераде може се појавити и магнетно.

304 нехрђајући челик након хладне обраде, структура ткива ће се такође претворити у мартензит, што је већа деформација хладне обраде, више конверзије мартензита, већи је магнетизам челика. Попут серије челичне траке, производња 7676 цеви, нема очигледног магнетног смисла, производња φ9.5 цеви. Због великог магнетног осећаја деформације угла је очигледна, производна квадратна правоугаона цев јер је деформација већа од кружна цев, посебно склопиви део, деформација интензивнијег магнетизма је очитија.


304 stainless steel coil magnetic zone


Да би се у потпуности уклонила магнетна својства челика 304 проузрокована горе наведеним разлозима, стабилно аустенитно ткиво може се обновити третманом очвршћавања на високим температурама и на тај начин елиминисати магнетизам.

Конкретно, због горе наведених разлога изазваних магнетизмом од нехрђајућег челика 304 и других материјала од нерђајућег челика, као што је 430, магнетизам од угљеничног челика уопште није на истом нивоу, то јест, магнетизам од челика 304 увек показује слаб магнетизам.
Par: Како задржати гашење

Sledeći: Istorija uspeha 316 kapilarnih cevi od nehrđajućeg čelika